Pressotherapie (ook wel compressietherapie genoemd) wordt gebruikt bij zowel de cosmetische therapie als bij oedeem-fysiotherapie. De therapie heeft als doel om drainage en oedeem in bloedvatenstelsels en lymfestelsels te reduceren. Het activeert de circulatie van het (bloed)vaatstelsel en het lymfestelsel en stimuleert hierdoor de absorptie van vocht en draineert dit naar de organen. Pressotherapie is een computergestuurde (luchtdruk)massage van benen, buik en armen. Lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek. De behandeling is aangenaam en pijnloos.

Pressotherapie en het lymfesysteem

Een goed werkend lymfesysteem is mede bepalend voor uw gezondheid en is essentieel voor een goede stofwisseling en een goede weerstand.

Een goed functionerend lymfesysteem speelt een uiterst belangrijke rol in ons immuunsysteem en zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Lymfe, het vocht dat door de lymfevaten loopt, haalt ziektekiemen en afvalstoffen uit het lichaam. Lymfedrainage is een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, om spanningen kwijt te raken en overtollig vocht af te voeren.

Een slecht functionerend lymfesysteem heeft ook invloed op de vetverbranding (stofwisseling) wat betekent dat er meer vet opgeslagen wordt en afvallen moeilijker kan maken. Een lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft een ontspannend effect en zorgt ervoor dat de huid er beter en gezonder gaat uitzien. Ook vermindert het stress en vermoeidheid.

Pressotherapie

Pressotherapie is een mechanische behandelmethode die de circulatie van lymfe- en bloedvaten efficiënter maakt, waardoor deze continu de huid oneffenheden zoals cellulite, lokale vet- en vochtophoping bestrijdt.

De zogenaamde lymfedrainage wordt door de segmenten van het speciale pak gestuurd.

De golfbewegingen, veroorzaakt door de luchtdruk, verbeteren de lymfe-en bloedcirculatie waardoor overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen.

De vele voordelen van pressotherapie
  • Afvoer van vochtophoping
  • Vermindering van cellulite en lokale vetophopingen
  • Stimulatie van de bloed-en lymfecirculatie
  • Verwijderen van afvalstoffen/reiniging van het lichaam
  • Verjonging, versteviging, verstrakking van de huid
  • Activeert de stofwisseling
  • Vermindering van zware, rusteloze, gezwollen en/of pijnlijke benen
  • Verlichten van (spier) pijnen
  • Een zeer ontspannen verwen moment voor jezelf, zowel je innerlijk als uiterlijk

Opties & tarieven

*niet vergoedt vanuit de zorgverzekering!

Proefsessie                                              € 35,-

Losse sessie                                                        € 45,- 

Kuur 6 x                                                                 € 240,- (2x per week, 3 weken)

Contra-indicaties:

Zenuwziekten, hemofilie, trombose, hart problemen/pacemaker, zwanger en tot 6 weken na de bevalling, tot drie maanden na een buikoperatie/operatie.

 

error: Content is protected !!